Skiferie Avoriaz, Frankrig

Skiferie i Val d'Isere

Populære skiferie boliger i Val d’Isere

Fakta om Val d’Isere

Val d’Isere ligger i De franske Alper tæt på grænsen til Italien. Val d’Isere er bygget til vintersport og skiløb. Selve byen ligger i ca. 1.850 meters højde og skiområdet er fra 1.550 til 3.650 meter. Skiområdet hænger sammen med en anden fransk skiferie by Tignes.

300 km pister

90 lifte

blå prik  170 km blå pister

  78 km røde pister

   52 km sorte pister

Piste facts

  10 kabelbaner

  48 stolelifte

  39 træklifte

  1 funpark

  30 km langrend

Val d’Isere i tal

Byens højde: 1.850 meter

Højeste skiløb: 3.660 meter

Liftkapacitet: 135.000 pers/time

Længste nedfart: 11 km

 

Pistekort

Val d’Isere har været med fra starten, da alpint skiløb startede som en ferie mulighed og Val d’Isere er stadig blandt de allerbedste. Val d’Isere er klassikeren i de franske alper med alle faciliteter til en god skiferie for både begyndere og de allermest kræsne.

Skiområdet i Val d’Isere

Med over 300 km pister, bunkevis af offpist muligheder og et utroligt effektivt liftsystem, har Val d’Isere det hele til din skiferie. Lige fra brede boulevarder til pukkelpister og uberørt pulversne. Du kan eksempelvis starte med turen fra Solaise systemet, hvor du kommer over toppen af Col de l’Iseran inden du suser ned mod den lille landsby Le Fornet. Et mere afvekslende skiløb skal man lede længe efter.

Du kan også tage udgangspunkt ved Le Bellevard systemet, hvor en togbane hurtigt bringer dig op til toppen af bjerget Bellevarde. Herfra kan du køre mod terrænet omkring Val Claret, hvor du finder gletcheren Le Grand Motte. I 3.550 meters højde får du skiløb sammen med en naturoplevelse uden lige. Prøv også turen gennem nåleøjret – et naturskabt hul i klippevæggen – hvorfra der åbner sig en lækker pist ned til byen Brevieres. På turen ned falder højden ikke mindre end 1.200 meter. Nok til at tage pusten fra de fleste.

Aktiviteter efter skiløbet i Val d’Isere?

Aftenlivet i Val d’Isere kan tage pusten fra de fleste. Byen har mere end 80 restauranter og 24 pianobarer, engelske pubs og diskoteker. I Val d’Isere finder du vinbarer, lokale specialiteter og gourmet restauranter og også restauranter med Michelin-stjerne som tilsammen tilbyder Savoie-regionens delikate vin og mad traditioner.

Der kører gratis skibusser i Val d’Isere hele dagen fra klokken otte om morgenen til klokken seks om aftenen, så uanset hvor du bor kan du komme gratis til og fra lifterne, hvis du ikke bor i gå afstand fra den nærmeste lift. I Val d’Isere er der også en svømmehal og du har et gratis besøg til svømmehallen inkluderet i dit liftkort. Der er både almindelig banesvømning og plads til leg med en rutsjebane.

Shopping i Val d’Isere

I Val d’Isere er der et væld af indkøbs muligheder fra supermarkeder til mode- og sportsbutikker.

Skiferie boliger i Val d’Isere

Du kan bok i flere forskellige lejlighedskomplekser på din skiferie til Val d’Isers, fx Residence La Daille, Residence Les Balcons de Bellevarde og Residence Les Chalets de Solaise.

Hvordan kommer jeg til Val d’Isere?

I bil: Kører du i bil til Avoriaz er der ca. 1.492 kilometer fra København, det samme i runde tal fra Århus, 1.615 fra Ålborg og 1.477 fra Odense.

Med fly og lejet bil: Flyver du til Val d’Isere kan du bruge lufthavnen i Geneve, Lyon, Grenoble eller Chambéry. Transfertiden i lejet bil fra Geneve og Lyon er ca. 3 timer og fra Chambéry eller Grenoble ca. 2 timer. Stay Local har gode tilbud på billig billeje fra begge lufthavne.

Med fly og bustransfer: Hvis du ikke er til at køre i lejet bil, så er der også mulighed for at købe bustransfer fra lufthavnene feks hos Shuttledirect eller Alps2Alps etc.

Nyttige links til din forberedelse af turen til Frankrig

Rejsevejledninger fra UM – Udenrigsministeriets officielle rejsevejledninger til Frankrig