Skiferie i Andorra

Skiferie i Andorra

Skiferie i AndorraSkiferie på spansk

Hvorfor skal du vælge Andorra til din skiferie?

  • Der er skiløb til alle niveauer af skiløbere
  • Du er sikker på sne
  • Stay-local’s ferieboliger holder kvaliteten
  • Der er direkte bustransfer fra Barcelona
  • Hvad siger du egentlig til at få spansk tapas på skiferien ?
Skiferie i Andorra
Skiferie i Andorra

Skiferie i Andorra

Andorra ligger i bjergkæden Pyrenæerne, der skaber en naturlig grænse mellem Frankrig og Spanien. Bjergkæden er 430 kilometer lang og går fra Biscayen i Atlanterhavet i vest til Middelhavet i øst. Andorra er et selvstændigt land på størrelse med Bornholm, og ligger nordvest for Barcelona.

Har du stået på ski i mange år og har lyst til at prøve noget nyt kan vi varmt anbefale Andorra. Selvom du måske mere tænker på sol og varme, når du tænker på Andorra, så kan du her opleve en masser skønt skiløb med spansk atmosfære. Her falder snemængder fuldt på højde med Alperne og Dolomitterne.

I Andorra finder du tre skiområder: Grandvalira, Arcalis og Pal / Arinsal.

Grandvalira og Arcalis deler liftkort, men for at komme til Arcalis fra f.eks. Pas de la Casa tager det cirka en time med skibus.

I Pas de la Casa i Andorra får du den bedste sne

Hos Stay Local har vi valgt at koncentrere os om skiområdet Grandvalira fordi det ganske enkelt er det bedste skiområde i Andorra og kan tilfredsstille de fleste danskeres krav til en skiferie. I Grandvalira finder du byerne El Tarter, Canillo, Pas de la Casa, Encamp, Grau Roig og Soldeu. Stay Local har valgt at tilbyde Pas de la Casa, da byen Pas de la Casa ligger i 2100 meters højde og er dermed den højst beliggende by i Grandvalira skiområdet. I Pas de la Casa får du suveræn sne og udfordrende skiløb for enhver smag.

Tax free på skiferien

Andorra er et tax-free område, så der er mulighed for at fylde kuffeteren med billige indkøb på bla. skiudstyr, elektronik, vin mv. I Pas de la Casa er der et stort udvalg af shopping, men hvis du vil ind til hovedstaden Andorra la Vella tager det cirka 45 minutter med bus. I Andorra la Vella er der over 2000 taxfree -butikker at shoppe rundt i, ligesom der er mange gode restauranter og barer. Du kan også besøge Caldea, det er Europas største termiske badeanlæg, hvor ferskvandet fylder mere end 2000 m² indendørs og udendørs pools, spabad, vandfald og romerske bade.

Hvordan kommer jeg til Andorra?

At køre i bil til Andorra er nok en anelse for langt for de fleste til en skiferie. Derfor anbefaler vi at du flyver til Barcelona, hvor der er direkte afgange fra Danmark året rundt. Fra Barcelona er der busafgange til Andorra eller du kan leje en bil gennem Stay Local. En økonomibil kan lejes fra ca. 1.300 kr, og en stor bil fra ca. 1.500 kr og en stationcar fra ca. 1.600 kr for en uge – alle med afhentning i lufthavnen dvs. du skal ikke ud  og køre i shuttlebus til biludlejningsfirmaet. Der er ca. 200 km fra lufthavnen til Pas de la casa og ved normal trafik tager køreturen ca. to en halv time.

Dit ski område i Andorra

Grandvalira

Skiferie i Andorra

Skiferie Grandvalira området

Det berømte bjerg er meget mere end cykelløb.

Grandvalira

Skiferie i Andorra

Du er sikker på kvaliteten af din feriebolig

Når du tager på skiferie i Andorra med Stay Local goSkiing, så er du sikker på kvaliteten af din feriebolig. I Andorra samarbejder vi nemlig med en af Frankrigs største ferieboligudlejere af ski ferieboliger Pierre & Vacances. Pierre & Vacances koncept er professionelt, gennemprøvet og fungerer. Kvaliteten er altid i orden og lever op til den feriebolig der er beskrevet. Du undgår derfor, at komme frem til en feriebolig der er skuffende i forhold til det du troede du havde købt.

Andorra er ikke en kør-selv destination, dertil er der nok for langt. Langt de fleste flyver til Barcelona og lejer en bil fra Barcelona’s lufthavn derfra, eller tager en bus til Andorra.

Hvorfor skal du vælge at tage på skiferie i Andorra?

Vi har også andre områder til skiferie

Italien

Skiferie med Stay Local i Italien eller Frankrig

Skiferie i Italien

Italien er indbegrebet af god mad og godt skiløb for alle aldre

Frankrig

Skiferie med Stay Local i Italien eller Frankrig

Skiferie i Frankrig

Europas vel nok mest kendte skiferie destination.

Østrig

Skiferie med Stay Local i Italien eller Frankrig

Skiferie i Østrig

Kommer snart…

Nyttige links til din forberedelse af skiferien

ENIT – det italienske statslige turistbureau
Rejsevejledninger fra UM – Udenrigsministeriets officielle rejsevejledninger