Skiferie i Andorra

Skiferie Grandvalira Andorra

Populære skiferie boliger i Grandvalira

Fakta om Grandvalira & Pas de la Casa

Grandvalira er området hvor byen Pas de la Casa ligger.

210 km pister

67 lifte (Pas de la Casa: 10)

 30 km grønne pister

blå prik  170 km blå pister

Piste facts

  x kabelbaner

  x stolelifte

   xx træklifte

  x funparks

  x km langrend

Grandvalira i tal

Byens højde: 1.710 meter

Højeste skiløb: 2.640 meter

Antal snekanoner: 1008

Webcams

Pistekort

Skiferie i Pas de la Casa

Skiferie i Andorra

Pas de la Casa ligger i skiområdet Grandvalira og er den højst beliggende by i skiområderne i Andorra. Her er der op til 2.100 meters højde over havet. Det er blot få hundrede meter lavere end europas højst beliggende skirejsemål Val Thorens.

I Pas de la Casa bor du fra alle hoteller og residencer tæt på pisterne, fra næsten ingenting til et par hundrede meters gang til nærmeste lift. Der er et bredt udvalg af barer og restauranter i byen ligesom der er spændende mode- og skisportsbutikker for enhver smag og til billige priser pga. Andorra’s status som tax-free land.

Skiområdet Pas de la Casa

Pas de la Casa er placeret helt ude til venstre i skiområdet Grandvalira som strækker sig over flere dale. Skiområdet byder på 210 km piste der er fordelt på blå, røde og sorte pister. Der er 67 lifte i området, der servicerer skiløb fra 1.710 til 2.640 meters højde. Såvel børn som nybegyndere og den rutinerede skiløber vil følge sig godt tilpas i området som derfor er yderst velegnet for familier og grupper hvor skiniveauet indbyrdes er forskelligt. De steder i området hvor der er sorte pister er der altid et blåt alternativ, så man bare kan mødes i bunden ved liften og sammen tage op igen. For børn og nybegyndere er der umiddelbare pister lige ved byens kant.

Aktiviteter efter skiløbet?

På pisterne ned mod byen er der en perlerække af barer og restauranter, hvor du kan spise frokost eller tage en enkelt forfriskning inden dagens sidste meter på ski. Her er skønne terrasser, hvor livet gør rigtig godt i solens varme.

Det må heller ikke glemmes at byen har et forrygende afterski liv, når dagens skiløb er slut og solen går ned bag bjergtinderne.

Shopping i Grandvalira

Skiferie boliger i Grandvalira & Pas de la Casa

Hvordan kommer jeg til Grandvalira og Pas de la Casa?

I bil: Det er nok de færreste der vil tage bilen på skiferie i Andorra. Der er ca 2.100 km fra København eller Århus. I et stræk vil det tage ca 24 timer.

Med fly og lejet bil: Flyver du til Grandvalira, kan du med fordel benytte lufthavnen i Barcelona. Transfertiden i lejet bil fra Barcelona er ca. 2,5 timer. Alternativer til Barcelona er Montpellier, hvor køretiden er ca. 4 timer og Toulouse med ca 2 timers køretid. Ulempen ved de franske lufthavne er at der oftest ikke er direkte fly fra København. Kommer du fra Jylland og skal have et stop med flyet, så er Toulouse en god ide. Stay Local har altid gode tilbud på billig billeje fra Barcelona og andre byer.

Med fly og bustransfer: Hvis du ikke vil køre selv, så er der også mulighed for at købe bustransfer fra lufthavnene.

Nyttige links til din forberedelse af turen til Andorra

Rejsevejledninger fra UM – Udenrigsministeriets officielle rejsevejledninger til Andorra