Skiferie Avoriaz, Frankrig

Skiferie i Passo del Tonale

Fakta om Passo Tonale

120 km pister

56 lifte

 24 km blå pister

   61 km røde pister

   16 km sorte pister

Piste facts

  4 kabelbaner

  19 stolelifte

  5 træklifte

  1 funpark

  35 km langrend

Passo Tonale i tal

Byens højde: 1.882 meter

Højeste skiløb: 3.016 meter

Liftkapacitet: 32.000 pers/time

Længste nedfart: 4 km

Pistekort

Passo Tonale ligger i den nordlige del af Italien ”lige under” den østlige del af Schweiz. Passo Tonale er del af skiområdet ’Adamello Ski’ som ligger lige på grænsen af de italienske regioner Lombardiet og Trentino. Nabobyerne Ponte di Legno og Temù indgår ligeledes i det 100 km store skiområde.

Passo Tonale er et skiområde i den nordlige del af Italien lige syd for den østlige del af Schweiz. Passo Tonale er den del af skiområdet ’Adamello Ski’ som ligger på grænsen mellem de italienske regioner Lombardiet og Trentino. Nabo byerne Ponte di Legno og Temù indgår ligeledes i det 100 km store skiområde.

Skiområdet byder på skiløb primært for begyndere og let øvede, men der bestemt også skiløb for den øvede skiløber. Passo Tonale ligger i 1883 meters højde og der er skiløb op til 3016 meter på Gletscheren Passo Presena. Byen er den første der åbner sæsonen for skiløb af alle byer i alperne/dolomitterne og er den sidste der lukker. Det fortæller lidt om snesikkerheden.

Alle hoteller har ski lige til døren og med bla. danske skilærere på skiskolen er byen et ideelt sted for børnefamilier. Det hele er simpelt og ukompliceret.

Skiområdet Passo Tonale

Skiområdet hedder Adamello Ski og består af byerne Passo Tonale, Ponte di Legno og Temé samt gletcheren Passo Presena. Passo Tonale ligger i 1.883 meters højde og er beliggende med bjergene omkring sig, så det nærmest minder om et kæmpe amfi teater. I Passo Tonale er der skiløb for både voksne og børn, nybegyndere og let øvede skiløbere – der er også udfordringer for den meget øvede skiløber, men det er dog begrænset. I Passo Tonale er der god plads på pisterne, så hvis du er nybegynder kan du helt koncentrere dig om at lære at løbe på ski, da du ikke mister koncentrationen af at holde øje med andre skiløbere på pisten.

Nabobyen til Passo Tonale hedder Ponte di Legno og ligger 1.256 meters højde. Bjerget som du løber på fra Ponte di Legno hedder Sima Salimmo, her er der skiløb op til 2.120 meters højde. Du kommer let og hurtigt til byen fra Passo Tonale enten på ski eller via en Gondol-link. Herfra løber du også på ski til byen Temú som ligger i 1.121 meter højde
Fra Passo Tonale kommer du også op Presena gletcheren hvor skiløbet starter i 3.016 meters højde. Her kan man stå på ski fra efteråret og til ud på foråret. Fra Passo Tonale tager man kabelbanen op til Passo Paradiso i 2.585 meters højde. Herfra videre med endnu en kabelbane til toppen af Gletcheren. Herfra venter det skønneste skiløb til ned til byen på blå, røde og sorte piste. Det sidste stykke er kun på sort piste, så du skal være øvet skiløbet for at tage op på glecheren, hvis du vil løbe på ski ned.

Kabelbanen det sidste stykke op til Presena gletcheren er helt ny og rummer op til 8 personer. Det tager kun syv minutter at komme fra de 2.585 meters højde til 3.069 meter, hvor du kan nyde den spektakulære udsigt over Adamello og Pian di Neve, den største gletsjer i de italienske alper. En af de længste pister i Europa (11 kilometer) starter fra Presena og går til byen Ponte di Legno – non-stop – og med en højdeforskel 2.000 meter. Med den Gondolbane kan man også komme op gletcheren selvom man ikke er skiløber.

Snow Park i Passo Tonale
Der er en Fun Park i Passo Tonale. Parken ligger lige ved Passo Tonale og nås med stoleliften Valena, det tager kun to minutter at komme op med stoleliften, så du er hurtigt oppe igen efter et gennemløb. Pistermaskiner sørger for at parken er vel forberedt hver eneste morgen.

Skiskole

Der er to skiskoler med tilsammen over 100 skilærere, nogle taler endda dansk. De underviser såvel hold som privattimer og indenfor alle genrene: alpin skiløb, snowboard, telemark og langrend.

FAMILIER / GRATIS LIFTKORT

For børn op til 8 år, hvor et voksent familiemedlem har købt liftkort, er liftkortet gratis til barnet i den samme periode som den voksne.

LANGREND

Der er to muligheder for langrend i Passo Tonale. Langrendsløjperne ligger nabobyerne Ponte di Legno og Vermiglio og tilbyder mere end 30 kilometer løjper tilsammen. Begge steder er det muligt at leje alt det udstyr, du har brug for. I Ponte di Legno tilbyder ‘Centro Fondo Valsozzine’ tre forskellige ruter på henholdsvis 2,5 km, 3 km og 3,5 km, løjperne snor sig langs floden Narcanello ved foden af ​​de omkringliggende skove. Vermiglio tilbyder det enorme område omkring søen Leon Leonardo med 20 km løb, som også kan nydes om natten.

HUNDESLÆDE

I distriktet Pontedilegno – Tonale er det muligt at blive en ‘musher’ for en dag. Scuola Italiana Sleddog, der drives af Armen Khatchikian, gør denne oplevelse mulig. Sid i en slæde og trækkes hen over sneen af ​​ægte Siberian Huskies.

SNESCOOTER

En tur på en snescooter er uden tvivl en spændende oplevelse. I Passo Tonale er det muligt at prøve enten i individuelle grupper eller ture hvor man kan tilmelde sig som enkeltpersoner i en større gruppe. Der køres rundt på bjergskråningerne og der afsluttes med en typisk middag i en af bjergrestauranterne.

SNOWKITING

Er du til et adrenalinrus? Lad vinden og skærmen trække dig hen over det snedækkede landskab. Passo Tonale er et ideelt sted at lære og deltage i snowkiting i fuld sikkerhed.

HELIKOPTER TUR

Forkæl dig selv med en spændende udsigt over skiløjperne og hele Ponte di Legno-Tonale-området. Prøv helikopterturen. Ture starter fra Heliport i Passo Tonale. Tag utrolige fotos af den betagende udsigt og spektakulære landskaber.

AFTER SKI

Efter en hård dag på ski kan du nyde alt, hvad der er at tilbyde afterski. Barer, restauranter, diskoteker og musik, der passer til enhver smag. For mange en dejlig måde at afslutte dagen på. Der er en international atmosfære, som tiltrækker unge mennesker fra hele Europa.

KULINARISKE SPECIALITETER

Der er adskillige specialiteter at nyde i Passo Tonate: casonseì, calsù, piöde, gnoch de la cua, minestra d’orzo, polenta, selvaggina, trippa, insaccati, oste, carne salata (spekekød), strinù, monchi, rostida, grappe, spongade og kager. Det er nu muligt at nyde alle disse retter i de mange lokale restauranter og også højt i bjergene i ‘rifugi’, hvor du kan glæde dig over den omkringliggende sne og den stjernefyldte himmel

HVORDAN KOMMER DU TIL PASSO TONALE

Med fly – De nærmeste lufthavne er Bergamo-Orio al Serio (2 timer), Verona (2.5 time), Milano-Linate (2.5 time) og Milano-Malpensa (3.5 time). Der kører shuttle-bus fra disse lufthavne se www.flyskishuttle.com

I bil – Vi anbefaler at du bruger ViaMichelin når du skal planlægge din rute til Passo Tonale. Fra København er der ca. 1.388 km og fra Århus ca. 1.472 km.

Nyttige links til din forberedelse af turen til Italien

ENIT – det italienske statslige turistbureau
Rejsevejledninger fra UM – Udenrigsministeriets officielle rejsevejledninger til Italien