Rejser til Madonna di Campiglio

Find rejse

Madonna di CampiglioÆgte italiensk skiferie

Madonna di Campiglio er Ægte italiensk stemning i Dolomitterne, du kan løbe på ski både i Dolomitterne og i Alperne. Tager du om morgenen op på ski i den ene side af byen feks. med Spinale gondolliften er det alperne, tager du op i den anden side af byen er det Dolomitterne du står på ski i.

Madonna di Campiglio ligger i den nordlige del af Italien ”lige under” den østlige del af Schweiz. Du kører op imod den smalle Val Rendena dal fra motorvejen lige efter Brescia. Oppe i dalen i 1550 meter højde finder du Madonna di Campiglio.

Madonna di Campiglio er efter vores mening en af de hyggeligste skibyer og tilmed også et forrygende skiområde. I 1974 var det i Madonna di Campiglio at den legendariske skiløber Ingemar Stenmark kørte sin første World Cup sejr hjem. Word Cup konkurrencerne har været holdt her lige siden. Hvad enten du er helt nybegynder, har løbet på ski et par år eller tre eller du er en dygtig skiløber, så er det udfordringer for alles smag her i Madonna di Campiglio.

150 km pister

72 lifte

blå prik  63 km blå pister

  53 km røde pister

   34 km sorte pister

Piste facts

  18 kabelbaner

   31 stolelifte

   6 træklifte

   5 funparks

   27 km langrend

Madonna i tal

Byens højde: 1.550 meter

Højeste skiløb: 2504 meter

Liftkapacitet: 63.000 pers/time

Længste nedfart: 3.2 km

Pistekort

Hoteller i Madonna di Campiglio

Pris pr. nat fra
1.685,-

Ariston hotel – Madonna di Campiglio
Madonna di Campiglio Italien

Ariston Hotel Hotel Ariston er et traditionelt alpint hotel med en beliggende i centrum af Madonna di Campiglio. Hotellet er

Skiområdet

Madonna di Campiglio indgår i skiområdet Skiarea Campiglio Dolomiti di Brenta med i alt 150 km pister, 72 lifte med skiløb op til 2504 meter højde. I skiområdet indgår byerne  Pinzolo, Folgarida-Marilleva og Madonna di Campiglio.

De fleste lifte starter i centrum af byen og i behagelig gåafstand fra de fleste hoteller.

Der er blå, røde og sorte piste og de 150 kilometer piste dækker de flestes behov i en uge. De lette blå piste for nybegyndere nås let for enden af liftene der starter nede i byen. Herefter folder skiterrænnet sig ud med blå og røde piste, hvor langt de fleste kan være med.

Der er også sorte piste til de øvede: Den berømte FIS 3-Tre piste når du på toppen med Patascoss Express liften. Pisten er 2360 meter lang og kan sluttes af med den sorte world-cup pist på 610 meter der slutter i målområdet for world-cuppen. På den anden side af byen, i Dolemitterne, på toppen af Monte spinale giver pisten Spinale Direttissima på to en halv kilometer helt sikkert også et kick. En sort dag i Madonna, kan bestå af fem forskellig sorte piste spredt ud over området – du kan læse mere om den sorte dag ved at klikke her.

Hvis du er en meget øvet skiløber vil vi dog nok anbefale at du feks. kigger på Canazei som du også finder blandt goSkiing skidestinationer.

Der er flere langrendsspor både i Madonna di Campiglio, men også i de nærliggende områder. Sporene er af forskellig sværhedsgrad og længde.

Er sæsonen i gang kan du altid klikke her for at se hvilke lifte og piste der er åbent. Du kan også følge med her på dette interactive pistkort – klik her.

 

Snowpark I Madonna di Campiglio

Dertil finder du her hele fire forskellige fun-parker i området. I Madonna di Campiglio anses Ursus snowpark for at være en af ​​Europas fineste snowboardparker. Parken er for begyndere til de mest erfarne. Det er et af de bedste freestyle områder i Alperne/Dolomitterne med mere end 50.000 m² dedikeret til kicker, box, rail og jibbing funktioner!

Ovre på den anden side af Madonna di Campiglio, i alperne, i Pradalgo området finder du en snowpark til børn. i Pradalago-området. Et paradis på sneen for børn. En rigtig legeplads udstyret med en række parabolske kurver, flere bump, tre kasser i rækkefølge, små spring og en sjov snetunnel.

Kælkebane

I Madonna di Campiglio findes også en velplanlagt kælkebane. Dan starter oppe ved Monte Spinale i 2070 meters højde og løber ned 1730 meters højde med en længde på 2743 meters højde. Så har du lyst til at prøve noget andet end ski eller har i deltagere i gruppen der ikke står på ski, er Pista da Slittino måske noget der skal prøves.

Aftenskiløb Madonna di Campiglio

Ikke langt fra Madonna di Campiglio i aftenskiområdet omkring Folgarida Marilleva har du mulighed for at udnytte aftenen på skiene. Flere gange om ugen åbnes de velpræparerede pister til aftenskiløb. Ung som gammel kan så suse ned af den oplyste piste til langt efter mørkets frembrud og nyde blikket ud over den oplyste dal. Det er naturligvis ikke kun til glæde for dem, der ikke kan få nok af at stå på ski, men også til dem, der blot vil nyde en tur eller flere ned af en oplyst piste om aftenen. Til den udvidede skifornøjelse indbyder selvsagt også hytterne og restauranterne ved pisten og nede i dalen til hygge ved et glas varm gløgg, punch eller te.

Kulinariske specialiteter

Der er adskillige specialiteter at nyde i Madonna di Campiglio: casonseì, calsù, piöde, gnoch de la cua, minestra d’orzo, polenta, selvaggina, trippa, insaccati, oste, carne salata (spekekød), strinù, monchi, rostida, grappe, spongade og kager.

Maden nydes på en af de mange restauranter nede i byen eller i en af hytterne på bjerget. Vi kan anbefale hytten Cinque Laghi beliggende i 2064 m højde, her en en fantastisk udsigt som kan nydes sammen med hjemmebagt kage. Restaurant Chalet Fiat i 2100 meters højde er et helt fantastisk sted og byder også på fantastiske kulinariske frokost oplevelser. Er der deltagere i din rejsegruppe der ikke står på ski, kan de let komme op til Chalet Fiat og en nyde en frokost med jer andre, Chalet Fiat kommer du op til med Spinale-gondolbanen på seks minutter.

Afterski

Blandt Italienere er Madonna di Campiglio en by hvor mottoet er se og bliv set for os andre er Madonna di Campiglio en by for os der elsker Italiensk stemning. Byen har bevaret mange af de gamle bygninger, veje og torve og når dagens skiløb er slut går mange rundt i fodgængerzonen i byens midte, shopper rundt eller man hygger ved at drikke ekspresso Machiato på en af caféerne. Madonna di Campiglio er for det modne publikum og for unge der har lagt de første ungdomsår på hylden, så du finder ikke vilde barer med et heftigt after skiliv i Madonna, men selvfølgelig her er rigeligt af barer at vælge imellem, hvor festlige timer kan tilbringes efter skiløbet.

Regler på pisterne i Italien

For at sikre sikkerheden på skipisterne i Italien træder der nye sikkerhedsregler i kraft fra 2022. For at kunne stå på dki i de italienske skiområder skal man have en ansvarsforsikring, der dækker skader på tredjemand. Det vil være muligt at tegne denne forsikring på stedet. Det er forbudt at stå på ski i beruset tilstand og det straffes med store bøder, idet der højst må være 0,5 mg alkohol pr. liter blod. For at mindske risikoen for skader er der hjelmpligt for alle mindreårige, når de står på ski, snowboard eller køre på kælkebakkerne.

Hvordan kommer du til Madonna di Campiglio?

Med fly – De nærmeste lufthavne er Bergamo-Orio al Serio (2 timer), Verona (2.5 time), Milano-Linate (2.5 time) og Milano-Malpensa (3.5 time). Der kører shuttle-bus fra disse lufthavne se www.flyskishuttle.com

Vi kan anbefale Ryan Air som flyver direkte fra København til Bergamo-Orio al Serio lufthavnen, her lejes en bil og Madonna di Campiglio nås på tre timer.

I bil – Vi anbefaler at du bruger ViaMichelin når du skal planlægge din rute til Madonna di Campiglio. Fra København er der ca. 1.388 km og fra Århus ca. 1.485 km.

Nyttige links til din forberedelse af turen til Italien

ENIT – det italienske statslige turistbureau
Rejsevejledninger fra UM – Udenrigsministeriets officielle rejsevejledninger til Italien