Skiferie Avoriaz, Frankrig

Skiferie i Avoriaz

Populære skiferie boliger i Avoriaz

Fakta om Avoriaz

Avoriaz ligger i De franske Alper, helt oppe mod nordøst, og tæt på Geneve og Schweiz. Avoriaz er bygget specielt til vintersport og skiløb. Selve byen ligger i ca. 1.800 meters højde og byen er helt bilfri – det gør at du kan stå på ski, helt hen til hoveddøren af dit hotel.

650 km pister

219 lifte

 30 km grønne pister

blå prik  170 km blå pister

  380 km røde pister

   100 km sorte pister

Piste facts

  10 kabelbaner

  79 stolelifte

  176 træklifte

  4 funparks

  250 km langrend

Avoriaz i tal

Byens højde: 1.800 meter

Højeste skiløb: 2450 meter

Liftkapacitet: 225.000 pers/time

Længste nedfart: 11 km

 

 

Webcams

Pistekort

Residence Atria-Crozats – Avoriaz

Avoriaz er i bogstavligste forstand bygget til skiløb. Byen er anlagt på et plateau i 1.800 meters højde og dens særprægede, men smukke arkitektur falder godt ind i det omkringliggende bjergområde. Her er ingen biler – al transport foregår på ski, slæde, hestekane eller til fods. Lige meget hvor du bor i byen, kan du stå på ski lige hen til den nærmeste lift.

Skiområdet i Avoriaz

Skiterrænet omkring Avoriaz hedder Portes du Soleil og er et af verdens allerstørste. Området giver dig mulighed for at ”se blåt, rødt eller sort” – akkurat som det passer dig. Terrænets niveau varierer fra de lange bløde pister til udfordrende pukkelpister. For nybegyndere og de lettere øvede er her hyggelige skovstier, kilometervis af boulevardkørsel og masser af udfordringer på både den franske og schweiziske side af skiområdet. Også for de øvede skiløbere har Avoriaz masser at byde. Rød er den dominerende farve, men der er også sorte udfordringer som Le Mur, en af de sorteste sorte pister der findes i alperne.

Aktiviteter efter skiløbet?

Der er ikke afterski i Avoriaz på niveau med afterski som du kender det fra fx. i Østrig. Men der er mange hyggelige barer i byen, hvor dagen på ski kan afsluttes. Den lokale afdeling af det legendariske franske afterski-koncept, La Foile Douce, findes selvfølgelig også i Avoriaz med fest og stemning og spektakulær underholdning. Ligesom ”The Place” da også er for dig der har trang til at danse på bordene.

Det er selvfølgelig også oplagt at tage en tidlig afterski på den lokale afdeling af det legendariske franske afterski-koncept, La Foile Douce, der byder på god mad og spektakulær underholdning.

Shopping i Avoriaz

Avoriaz har mange restauranter og butikker at vælge imellem. Af restauranter kan nævnes La Tanniere, som har specialiseret sig i Brasserade, der er små stykker oksekød du selv griller ved bordet. Et andet lækkert sted er Le Petit Vatel, som har friske foreller som specialitet og Le Bistro, hvor du kan få lækker fondeu. Ønsker du selv at kokkerere er der flere supermarkeder at vælge imellem, priserne er ca. som herhjemme i Danmark.

I Avoriaz er der også et vandland, der dækker over 2.000 m², hvor du mellem turene på ski, har mulighed for paragliding, ballonflyvning eller sågar isdykning i Lake Montriond, der er noget for enhver smag.

Skiferie boliger i Avoriaz

Du kan bo på flere forskellige lejlighedshoteller i Avoriaz. Du kan bl.a. vælge mellem Saskia Falaise, Residence L’Hermine, Electra, Atria-Crozats og Premium Residence L’Amara. Saskia Falaise ligger fredeligt på et stort klippeplateau med udsigt over Morzinedalen. Uanset hvor du vælger at bo, tager du dine ski på ved hoveddøren og står på ski hen til lifterne.

Hvordan kommer jeg til Avoiraz?

I bil: Kører du i bil til Avoriaz er der ca. 1.410 kilometer fra København, det samme i runde tal fra Århus, 1.528 fra Ålborg og 1.390 fra Odense.

Med fly og lejet bil: Flyver du til Avoriaz kan du bruge lufthavnen i Geneve, men også lufthavnen i Lyon kan benyttes. Transfertiden i lejet bil fra Geneve er ca. 2 timer og fra Lyon ca. 3 timer. Stay Local har gode tilbud på billig billeje fra begge lufthavne.

Med fly og bustransfer: Hvis du er til at køre i lejet bil, så er der også mulighed for at købe bustransfer fra lufthavnene feks hos Shuttledirect eller Alps2Alps etc.

Nyttige links til din forberedelse af turen til Frankrig

Rejsevejledninger fra UM – Udenrigsministeriets officielle rejsevejledninger til Frankrig